page contents
بلاگجست‌وجوی منابع و اطلاعات

بازیابی صفحات آسیب‌دیده یا غیرفعال با عملگر cache

[vc_row][vc_column][vc_column_text]گاهی در نتایج جستجو به مواردی برخورد می کنیم که با کلیک روی لینک به خطای 404 می رسیم یا صفحه برای ما باز نمی شود. این مسئله به آن معناست که قبلا این صفحه وجود داشت و گوگل هم آنرا نمایه کرده است اما در حال حاضر یا مشکلی در ارتباط با سرور وجود دارد و یا لینک شکسته است. بنابراین امکان دیدن صفحه وجود ندارد. عملگر cache به ما کمک می کند تا صفحات خراب را بازیابی کنیم. در این ویدئو با ما همراه باشید و نحوه استفاده از عملگر cache را به صورت عملی ببینید.

یکی از توانمندی های گوگل، پشتیبان گیری صفحات برخی از وب سایتها در بازه های زمانی خاص است. این صفحات در cache گوگل ذخیره می شود. بنابراین وقتی از عملگر cache استفاده می کنید، موتور جستجوی گوگل آدرس صفحه (URL) را در پایگاه cache خود جستجو کرده و آخرین صفحه ای را که پشتیبان گرفته برای شما نمایش می دهد.

در جستجوی این عملگر نیز باید دو نکته را مورد توجه قرار دهید:

  • مانند دیگر عملگرهای گفته شده در قسمتهای پیشین، پس از این عملگر هم علامت دو نقطه (:) و چسبیده به آن قرار می گیرد.
  • برای بازیابی حتما باید آدرس صفحه یا URL را قرار دهید تا نتیجه را ببینید. بنابراین در این عملگر کلیدواژه کاربرد ندارد.
  • URL حتما باید پس از دو نقطه (:) و چسبیده به آن قرار گیرد.

استثناء عملگر Cache

لازم به ذکر است که در ویرایش های جدید، گوگل عملگر cache را در کنار آدرس صفحه نتایج بازیابی شده به صورت مستتر درج کرده است. کاربران می توانند با باز کردن آن به صفحه ذخیره شده دسترسی پیدا کنند. در انتهای آدرسهایی که برای نتایج بازیابی نمایش داده شده است، علامت فلش رو به پایین کوچک قرار دارد که با کلیک روی آنها گزینه Cached ظاهر می شود. این گزینه به معنای آن است که گوگل از این صفحه پشتیبان ذخیره کرده است. چنانچه در انتهای آدرسی این فلش کوچک مشاهده نشود (مثل مورد چهارم در تصویر فوق) به این معناست که گوگل از آن صفحه پشتیبان تهیه نکرده و عملگر cache نیز نتیجه ای در بر نخواهد داشت.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]برای اینکه نتایج جستجوی گوگل هرچه بیشتر با نیاز شما مطابقت داشته باشد لازم است مطابق با گام‌های زیر نقشه راه جستجوی گوگل را ادامه دهید:

arrow blackجستجو با عملگر intitle و allintitle
arrow blackجستجو با عملگر intext و allintext
arrow blackجستجو با عملگر های filetype ، ext و Extention
arrow blackنکات ضروری جستجوی دامنه ای
arrow blackجستجو با عملگر site
arrow blackتفاوت بین جستجوی site و url
arrow blackبازیابی صفحات مرتبط با عملگر related
arrow blackاشتباهات رایج در جستجوی دامنه ای
arrow redبازیابی صفحات آسیب‌دیده یا غیرفعال با عملگر cache
arrow blackاستفاده از کارکترها در جستجو
arrow blackجستجو براساس اصطلاحات تخصصی رشته
arrow blackمفاهیم تکمیلی و نکات ریز جستجو

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

مشاهده بیشتر

شهربانو صادقی گورجی

شهربانو صادقی گورجی هستم. کارشناس ارشد علم اطلاعات و دانش شناسی. قصد دارم تجربیات ۲۰ ساله خودم رو در حوزه مهارت‌های سواد اطلاعاتی و جستجو و بازیابی منابع به دانشجویان و پژوهشگران منتقل کنم. امید است با تجهیز به مهارت‌های دانشی، زندگی بهتری برای خود و اطرافیانمان رقم بزنیم و جامعه دلخواهی را بسازیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا